Україна, Естонія та Люксембург створили IT-коаліцію для допомоги ЗСУ

В Рамштайні на засіданні Контактної групи з питань оборони України 19 вересня Естонія, Люксембург і Україна започаткували ІТ-коаліцію, яка підтримуватиме ЗСУ в кіберсфері.

Про це повідомило Міноборони Естонії.

ІТ-коаліція зосереджуватиметься на забезпеченні безпечної та стійкої інфраструктури для Міністерства оборони України та Сил оборони, яка дозволить Україні бути ефективнішою та дієвішою на полі бою. 

— Ми вдячні Естонії та Люксембургу за їх лідерство в просуванні цієї ініціативи. Я також хотів би подякувати Бельгії, Латвії, Литві та Данії за те, що вони приєдналися до нас у цій справі, а також Люксембургу за те, що вони вже оголосили про перші зобов’язання перед ІТ-коаліцією, — сказав міністр оборони України Рустем Умеров.

Окрім Естонії, Люксембургу та України, на презентаційному заході IT Coalition також підписали Декларацію про наміри Бельгія, Литва та Данія.

— Метою сьогоднішнього заходу також було надати союзникам більше інформації про коаліцію, щоб залучити інші держави, оскільки об’єднані сили завжди сильніші. Низка держав зацікавилися коаліцією, і мета — швидко розширити коло держав-контрибуторів, — додав міністр оборони Естонії Ганно Певкур.

Нагадаємо, в Естонії пропонують перереєстровувати автомобілі з російськими номерами, які знаходяться в країні, або конфісковувати їх.

Дивитись повну версію