Кандидат у президенти США Десантіс заявив, що вступ України в НАТО суперечить інтересам Сполучених Штатів

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Рон Десантіс заявив, що він проти членства України в НАТО, оскільки це «не відповідає інтересам безпеки США».

Про це повідомляє Bloomberg.

«На мою думку, членство в НАТО – не в наших інтересах, оскільки це покладає на нас більше зобов’язань. Тож якщо зростає кількість зобов’язань, то які вигоди ми отримуємо натомість?», — заявив політик.

Крім того, Десантіс сказав, що він не згоден з тим, щоб США надавали Україні «чистий чек», якщо вона не використовує важелі впливу, щоб завершити конфлікт.

Варто зазначити, що цю думку Десантіс висловив через два дні після зустрічі президента Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським, який закликав Конгрес продовжувати підтримувати ЗСУ у боротьбі з російським вторгненням. 

У той же час, президент США Джо Байден пообіцяв Володимиру Зеленському, що Сполучені Штати нададуть невелику кількість ракет далекого радіусу ATACMS для допомоги у війні з Росією.

Нагадаємо, що ще восени минулого року Київ попросив США передати ЗСУ ракети ATACMS за чіткої умови, що Україна буде узгоджувати цілі з американськими представниками.

Крім того, США повернули Україні культурні цінності, викрадені російськими загарбниками з тимчасово окупованих територій: церемонія повернення відбулася під час робочого візиту до Сполучених Штатів президента Володимира Зеленського. 

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму росіяни розграбували музей-заповідник Херсонес Таврійський.

Раніше повідомлялось, що російські військові й цивільні особи, які діяли за їхнім наказом, розграбували тисячі цінних артефактіві творів мистецтва з двох музеїв, собору й національного архіву в Херсоні, перш ніж залишити місто після 8-місячної окупації.

Також російські окупанти викрали з херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка картину відомого українського художника Давида Бурлюка.

Дивитись повну версію