Фалько про те, що проект розподілу бюджету Миколаєва на ₴200 млн знов нададуть депутатам в останній момент: «Є ціла ніч підготуватись»

18:50, 28 вересня, 2023
Секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько, архівне фото "НикВести"

Секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько каже, що проект розподілу бюджету Миколаєва на 200 мільйонів гривень розішлють депутатам за ніч до початку сесії міськради. 

Про це він повідомив у коментарі кореспонденту «НикВести»

Він повідомив, що наразі триває бюджетна комісія міської ради, яка розглядає запропоновані до проекту рішення зміни. На його переконання, депутати мали час до сесії ознайомитися з проектом розподілу бюджету, хоча його до сесії розглядає лише профільна бюджетна комісія. 

— На попередній комісії були запропоновані певні зміни. Тому сьогодні він буде розміщений (на сайті міської ради, — прим.) вже зі змінами, — уточнив Дмитро Фалько

Він також додав, що депутати міської ради матимуть ніч, аби ознайомитися з проектом рішення розподілу бюджету.

— Є ціла ніч підготуватися. Ви ж розумієте, насправді це ж така річ, що депутати працюють в комісіях. Це ж не абсолютно нове питання, правильно? Вони ж попередньо з ними усіма ознайомлюються, — каже Дмитро Фалько

— Проект бюджету розглядався на комісіях?, — уточнює журналіст. 

— Так, — додає секретар міськради. 

— На усіх комісіях?, — ще раз уточнює журналіст. 

— Ні, він розглядається на профільній комісії. Депутати отримають його найближчим часом. Ми ж говоримо не про новий бюджет, ми говоримо про те, що відбувається перерозподіл. Протягом години він (проект бюджету, — прим.) буде розміщений. В апараті воно не затримується. Як тільки ми отримуємо його від розробника, якщо він відповідає усім стандартам і ми його приймаємо, то ми його одразу розміщуємо на сайті, — пояснив Дмитро Фалько

Варто зазначити, що станом на 18:50 на сайті міської ради не оприлюднено проект рішення перерозподілу бюджету Миколаєва. Водночас сесія міської ради відбудеться вже завтра, 29 вересня.  

Раніше секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько казав, що виконав усі вимоги для результативного проведення пленарного засідання сесії, яке мало відбутися 30 серпня, і не бачить проблеми в тому, що депутати міськради отримали порядок денний, у якому було майже 130 питань, менше ніж за добу до засідання. 

Нагадаємо, що засідання сесії Миколаївської міської ради 11 квітня зірвали девʼять зареєстрованих до участі депутатів, котрі не голосували питання порядку денного. Це спричинило дискусію стосовно необхідності розпуску міськради. 

Саме ця ситуація викликала дискусію серед депутатів. Зокрема, депутат Миколаївської міської ради від партії «Слуга народу» Віталій Кім запропонував розпустити депутатів міськради.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розкритикував депутатів, а депутат міськради від партії «Пропозиція» Олександр Береза запропонував колегам розглянути можливість повернення сесій в офлайн режимі.

Водночас депутат Миколаївської міської ради Артем Ільюк зробив зауваження секретарю міськради Дмитру Фальку за низьку явку депутатів на сесію.

Депутат Миколаївської міської ради, голова фракції «Пропозиція» Федір Панченко не вважає, що очний формат роботи суттєво змінить ефективність роботи комісій міськради, він не проти проведення засідань, як в офлайн, так і онлайн форматі.

В свою чергу, голова фракції «Слуга народу» в Миколаївській міській раді Тетяна Домбровська наголосила на важливості переходу роботи міськради в очний режим.

18:50, 28 вересня, 2023
View full version