ОВА придбає габіони для захисту критично важливих об'єктів Миколаївщини на випадок обстрілів: їх вартість склала ₴10,7 млн

16:55, 04 жовтня, 2023

Миколаївська обласна військова адміністрація придбає габіони для захисту 10 об'єктів критичної інфраструктури енергосектору Миколаївської області від можливих російських обстрілів. 

Про це повідомили «НикВести» в Миколаївській обласній військовій адміністрації. 

— Це завдання перед Миколаївською ОВА поставлене Генеральним штабом України. В рамках цього завдання буде виконуватись забезпечення обʼєктів критичної інфраструктури безпековими заходами. Спираючись на минулорічний досвід, який ми маємо, й відбуватимуть усі ці безпекові заходи. Тендер назвивається «закупівля габіонів», але в нього входить ще й закупівля металу, піску, доставка, сама важка техніка, яка використовуватиметься для їх встановлення. Приблизно їх розраховано на 10 обʼєктів критичної інфраструктури, які будуть робитися зараз, — надали нам офіційний коментар в ОВА. 

Як свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, габіони на загальну суму 10 мільйонів 700 тисяч гривень постачатиме ТОВ «ІКАД». Ця компанія перемогла в оголошеному управлінням інфраструктури Миколаївської ОВА тендері і повинна поставити усі габіони до 31 грудня 2023 року.

Раніше очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляв, що критична інфраструктура області не є пріоритетною ціллю для російських обстрілів, але місцева влада вже декілька місяців готується до можливих загроз.

Однак протягом останніх днів вересня росіяни двічі атакували ракетами Миколаїв. Віталій Кім вважає, що вони розпочали підготовку до атак критичної інфраструктури взимку. Водночас, повідомив він, Миколаївщина готується до можливих відключень електропостачання через обстріли росіян по енергетичній інфраструктурі.

16:55, 04 жовтня, 2023
View full version