Росія розмістить на окупованій території Грузії базу ВМФ

Росія планує створити військово-морську базу на чорноморському узбережжі окупованої РФ грузинської Абхазії.

Про це заявив лідер невизнаного регіону Аслан Бжанія через день після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, пише «Європейська правда».

Аслан Бжанія повідомив, що було підписано угоду про постійну військово-морську базу в Очамчирському районі.

— Ми підписали угоду, і найближчим часом в Очамчирському районі буде пункт постійного базування Військово-морського флоту РФ. Це все спрямовано на підвищення рівня обороноздатності як Росії, так і Абхазії, і така взаємодія триватиме, — сказав він.

Аслан Бжанія при цьому зазначив, що «є речі, про які я не можу говорити».

Він також заявив, що нинішні керівники Грузії — «це люди-прагматики».

Раніше британська розвідка повідомляла, що після останньої серії успішних українських ударів російський Чорноморський флот РФ не зможе мати в акваторії Чорного моря такий контроль, як раніше.

У Міністерстві оборони Британії вважають, що українським силам вдалося фактично завдати поразки російському флоту у Чорному морі.

Нагадаємо, що 22 вересня у Севастополі та інших частинах тимчасово окупованого півострова лунали вибухи.

Зокрема, у Севастополі повідомили про ураження штабу Чорноморського флоту РФ. На опублікованих у мережі знімках видно, що будівля значно пошкоджена. Пізніше в ЗСУ підтвердили ураження штабу командування Чорноморського флоту РФ.

Жителі Севастополя та партизани допомогли українським військовим вдарити по російському штабу.

Також нещодавно спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони України десантувались на території Кримського півострова та вдарили по російських окупантах. 

Дивитись повну версію