Польща передала військовим базу відпочинку, яку відібрала у посольства РФ

20:12, 09 жовтня, 2023

У понеділок, 9 жовтня, Військам територіальної оборони Польщі передали базу відпочинку та земельні ділянки поруч з нею у селі Скуб’янка, які раніше відібрали у російського посольства.

Про це повідомляє Міноборони Польщі.

— Цей символ означає, що від агресора, від країни, яка нападає на сусідні країни, тобто від Росії, ми відвоювали територію, яка слугуватиме Війську Польському, слугуватиме Військам територіальної оборони, командування яких дислокується тут поруч. У Зегже (село неподалік бази та гарнізон польських військ, — прим.) є командний батальйон і підофіцерська школа. Війська територіальної оборони динамічно розвиваються. Понад 38 тисяч бійців. Військо Польське динамічно розвивається, зараз воно налічує понад 187 тисяч солдатів. Цю територію використовуватимуть для навчань польської армії. Це дійсно дуже гарна новина. Це символічне повідомлення, — сказав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Майно, яке перейде до Міноборони від державних лісів, раніше належало Російській Федерації. Його користувачі спустошили його майже повністю, зазначають у польському відомстві. Тепер база відпочинку розширить підготовку Військ територіальної оборони, дислокованих у гарнізоні «Зегже».

Нагадаємо, російське посольство понад 40 років також орендувало майно у лісництві Яблонна поблизу Варшави. Однак після розірвання угоди через велику заборгованість стало відомо, що будівлі повністю пусті та зруйновані — вибиті вікна, прогнила підлога та обвалені дахи.

20:12, 09 жовтня, 2023
View full version