Глава МЗС Британії назвав Росію мафіозною державою, а Путіна порівняв з рабовласником

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі. Ілюстраційне фотоМіністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі. Ілюстраційне фото

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі звинуватив Володимира Путіна в тому, що він керує «мафіозною державою», і порівняв його з рабовласником на виступі в Раді Безпеки ООН.

Про це повідомляє «Politico», пише «Європейська правда».

Зазначається, що британський міністр розкритикував поведінку Путіна під час вторгнення в Україну.

«Ваше вторгнення у ваших власних інтересах. Тільки у ваших. Щоб перетворити вашу мафіозну державу на мафіозну імперію. Імперію, побудовану на корупції», — сказав він.

Також Девід Леммі гадав часи рабовласництва, і звинуватив російський уряд у тому, що він нехтує міжнародним правом.

 «Пане президенте, я говорю не лише як британець, як лондонець і як міністр закордонних справ. Але я стою тут також як чорношкірий, чиї предки були вивезені в кайданах з Африки, під дулом пістолета, щоб бути поневоленими, чиї предки повстали і боролися у великому повстанні поневолених», — заявив британський міністр.

Виступ Леммі з'явився в той час, коли Україна продовжує інтенсивні лобістські зусилля, спрямовані на отримання дозволу на використання західних ракет великої дальності, в тому числі британських Storm Shadow, для ураження цілей в глибині Росії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що наступного року війна в Україні принесе значно глибші і суворіші виклики, особливо під кінець року.

Дивитись повну версію