Мінорна Гамма чи останні акорди «Океану»

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» переживає не найкращі часи, але ж хто дійсно приклав руку до його ліквідації має сказати суд. І в правовій державі так би й мало статися, але нажаль українська судова система перетворилася на організовано-злочинне угрупування та продовжує діяти, як за часів бандитської влади біглого президента. Судді – справжня каста недоторканих, для яких хабар – це щоденний кеш за «правильні рішення».

Серед таких справних платників кешу суддям і є ТОВ «Консалтинг-Гамма». Товариство є основним кредитором у справі про банкрутство «Океану». Тому суддівська гілка влади, на превеликий жаль відіграє чи не останню скрипку у цій партії під назвою «Шахрайство в особливо великих розмірах».

Розпочалося все 10 грудня 2012 року, саме тоді господарським судом Миколаївської області порушено справу про банкрутство ПАТ «МСЗ «Океан» (суддя Міщенко В.І.).

Вже 24 квітня 2013 року було затверджено реєстр кредиторів, де з поміж інших визнано і вимоги ТОВ «Консалтинг-Гамма».

Підставою став договір куплі-продажу цінних паперів від 06.07.2012 року, рішення ухвалено суддею Міщенко. Однак договір укладено з порушенням чинного законодавства та без врахування прав акціонерів. Все детально викладено в моєму зверненні до прокурора Миколаївської області.

На чому ж хочу акцентувати вашу увагу – не виключаю домовленість між «Консалтинг-Гамма» та тодішнім керівництва ПАТ «МСЗ «Океан».

Домовленості, які дали змогу штучно «створити» кредитора – ТОВ «Консалтинг-Гамма». Саме «Гамма» стала справжнім диригентом у справі про банкрутство. Всупереч закону очоливши комітет кредиторів, товариство фактично отримало повний контроль у процесі банкрутства та діє виключно в інтересах однієї бізнес-групи. І не важко здогадатися якої…

28 травня 2014 року рішенням господарського суду Миколаївської області №915/55/14 договір купівлі-продажу цінних паперів на суму 1,5 млрд.грн. з ТОВ «Консалтинг-Гамма» визнано недійсним і знов ж таки суддею Міщенко. Після чого суди всіх інстанцій залишили цю постанову без змін. І здавалось, Феміда на боці «Океану», а значить є шанс призупинити «штучний» процес банкрутства, як би не суддя Василяка та Ко.

Для виключення ТОВ «Консалтинг-Гамма» з реєстру кредиторів до господарського суду Миколаївської області було подано відповідну заяву. За цю справу узявся голова господарського суду Василяка. Після декількох відкладень, розгляд справи було призначено на 24 листопада 2015 року.

Однак, 24 листопада розгляд справи не відбувся, хвороба підкосила суддю. А вже 25 листопада 2015 року у екстреному порядку суддя Давченко розглянула клопотання ТОВ «Консалтинг-Гамма» про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідпроцедури, задовольнивши його, винесла відповідну постанову.

І всі заперечення кредиторів, що договір ТОВ «Консалтинг-Гамма» в судовому порядку визнаний недійсним, а товариство не має відповідних повноважень кредитора, суддя проігнорувала. Поки один хворіє, затягуючи процес виключення з реєстру кредиторів, інша нон-стоп приймає рішення про банкрутство «Океану».

І поки ми чекаємо на переформатування судової системи, судді працюють за старою, вже перевіреною корумпованою схемою, прикриваючи один одного та приймаючи протизаконні рішення.

Вимагаю відкрити кримінальне провадження, здійснити перевірку фактів шахрайства, встановити винних та притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Відповідне звернення направив на ім’я прокурора Миколаївської області.

Народний депутат Ігор Бриченко

Дивитись повну версію