«Розроблено для прискорення руху», — у ДЖКГ Миколаєва пояснили схему роботи «турбо-кільця» на розв’язках з круговим рухом

10:48, 28 вересня, 2023

Схема «турбо-кільце» у Миколаєві покликана пришвидшити пересування автомобілів на розв’язках з круговим рухом та зменшити кількість ДТП через недостатню регламентованість правил дорожнього руху під час пересування кільцем.

Про це у коментарі «НикВести» розповів директор Департаменту ЖКГ Миколаївської міськради Дмитро Бездольний та директор КСМЕП Григорій Патока.

Нагадаємо, така схема руху застосовуватиметься на проспекті Центральному — проспекті Богоявленському — вулиці Херсонське шосе та по проспекту Миру — проспекту Богоявленському — вулиці Пограничній.

За словами Дмитра Бездольного розмітка «турбо-кільце» буде дуже зручною для миколаївських водіїв і мінімізує ризики пов’язані з порушенням ПДР.

— Буде нанесена відповідна розмітка, якщо зараз я їду по середній смузі Центрального проспекту, виїжджаю на кільце і хочу вийти на Херсонське шосе, а мене підрізають з крайньої правої смуги та йдуть на обгін. По суті, розмітки, яка жорстко забороняє це, там немає. Коли ж нанесеться розмітка «турбо-кільця», вона буде забороняти такі обгони й у випадку конфліктної ситуації водій, що здійснив обгін буде однозначно неправий, — пояснив Дмитро Бездольний.

Керівник комунального спеціалізованого монтажно-експлуатаційного підприємства Григорій Патока роз’яснив, що схема руху передбачає розмітку, яка вимагає від водія завчасно обрати траєкторію свого руху та у випадку не правильного вибору смуги, не дозволяє її зміну під час пересування кільцем.

— По кільцю там обумовлені острівки. Вони зроблені для того, щоб коли ви виїхали та зрозуміли, що обрали не правильну смугу, вам потрібно було об’їхати по кільцю на другу сторону проспекту. Наприклад, якщо ви вибрали смугу Херсонського шосе, воно вас «викидує», відповідно до розмітки, ви не зможете поїхати далі по кільцю, тому що ви будете наїжджати на суцільну смугу та острівець. А для розуміння, як правильно їхати там будуть нанесені спеціальні стрілки, — зазначив Григорій Патока.

Дану схему розробили спеціалісти комунального спеціалізованого монтажно-експлуатаційного підприємства спільно з проєктною організацією «Агрофон-проєкт» та управлінням патрульної поліції в Миколаївській області. 

Раніше повідомлялося, що подібні «турбо-кільця» дуже успішно впровадили у місті Одеса, не зважаючи на значну інтенсивність руху.

10:48, 28 вересня, 2023
View full version