У Миколаєві планують облаштувати нові смуги для велосипедистів

19:20, 28 жовтня, 2023

У Миколаєві триває розвиток велосипедної інфраструктури. У рамках цієї роботи поточного року облаштують велосмуги у трьох локаціях.

Про це стало відомо під час зустрічі першого заступника міського голови Віталія Лукова з представниками велосипедного руху та громадських рад.

В 2023 році місто продовжує створювати умови для велосипедистів. Наразі виконують роботи, які не потребують значних коштів, зазначають в міськраді. На визначених дорогах встановлюють відповідні знаки та наносять розмітку. 

Найближчим часом такі роботи виконають ще на трьох магістралях. Йдеться про вулиці 2-гу Набережну, Троїцьку, від вулиць 2-ї Набережної до вулиці Космонавтів, а також вулиці Електронної, ділянка від вулиці Янати до вулиці Космонавтів.

На вулиці Троїцькій вже почали облаштовувати смугу для велосипедистів. На інших локаціях це відбудеться трохи пізніше.

Віталій Луков розповів, що наступного року міська влада планує розпочати ще один проєкт. Він передбачає облаштування велосмуг в мікрорайонах Тернівка та Північний.  

«Наразі міська влада готує підґрунтя для повоєнної відбудови. Іноземні фахівці розробляють для Миколаєва Майстер-план. Це комплексний документ, у якому, окрім іншого, передбачать розбудову велосипедної інфраструктури по всьому місту», — зазначив Віталій Луков.

Нагадаємо, 24 жовтня вздовж пішохідної вулиці Соборної миколаївські комунальники дооблаштували велосипедну доріжку. 

19:20, 28 жовтня, 2023
View full version