У США всім українцям вручили премію Dissident Human Rights Award

У Вашингтоні відбулася церемонія нагородження лауреатів премії Human Rights Award, під час якої Перша леді Олена Зеленська отримала нагороду для всього народу України.

Про це Олена Зеленська повідомила в своєму Telegram-каналі.

Вона розповіла, що 19 липня мала честь отримати премію Dissident Human Rights Award, адресовану всьому українському народу. Нагородження відбулося в Меморіалі пам'яті жертв комунізму у Вашингтоні.

— Цьогоріч уперше нею відзначили не конкретну людину, а весь народ України за «мужню боротьбу за свободу проти агресивної війни росії». Хоча меморіал присвячений злочинами комунізму, варто пам'ятати, що це лише одне з облич тоталітаризму, – зауважила вона.

Вона також зазначила, що на церемонії розповіла всім присутнім, як зараз росія застосовує в Україні сталінські репресивні методи.

— Як українці проходять крізь російські фільтраційні табори, як катують тих, хто не погоджується співпрацювати з окупантами. Як наших людей примусово депортують до росії. Ціною героїчних зусиль ми боремося зараз не лише за свою свободу, – додала вона.

Олена Зеленська наголосила, що українці борються за те, щоб сталінський Великий терор більше не зміг використовуватися ніде й ніколи у цивілізованому світі.

Dissident Human Rights Award з 2015 року присуджують активістам та дисидентам поневолених народів за їхню хоробрість у відстоюванні прав людини та свободи.

Нагадаємо, у межах візиту до Сполучених Штатів Америки дружина Президента України Олена Зеленська відвідує Вашингтон на запрошення першої леді США Джилл Байден.

Дивитись повну версію