New York Times відкриває бюро в Києві — писатимуть про війну

Американське видання New York Times відкриває бюро у Києві, щоб писати про російську агресію проти України, його очолить Ендрю Крамер, який раніше працював у московському бюро.

Про це повідомляє «Українська правда».

«Ми створили бюро у Києві, щоб продовжувати висвітлювати війну, яка перевернула життя мільйонів українців і позначилася далеко за межами країни. Конфлікт поставив людей у всьому світі під загрозу голодної смерті, зруйнував союзи, підірвав зусилля з переходу на екологічно чисту енергію і кинув виклик і так крихкому світовому порядку, заснованому на правилах. Ендрю Крамер – наш найперший керівник українського бюро», — відзначили в New York Times.

Зазначається, що Ендрю Крамер розпочав роботу у NYT у 2005 році. Він працював кореспондентом Business Day, а потім — міжнародного відділу і протягом багатьох років був основним репортером, який висвітлював події в Україну з московського бюро. 2014 року, коли почалися бойові дії на Донбасі, Ендрю Крамер був військовим кореспондентом на сході України.

До приходу в The Times Ендрю працював в Associated Press, The Washington Post, а також як позаштатний репортер у San Francisco Chronicle і The Ukiah Daily Journal у Каліфорнії.

Нагадаємо, у березні російські окупанти в Ірпені застрелили журналіста іноземного видання New York Times. Ще один журналіст отримав поранення.

Дивитись повну версію