«Підтримка України є сенсом нашого існування», — міністр сільського господарства Польщі гарантував допомогу Києву з експортом зерна

Міністр сільського господарства Польщі Ян К. Ардановський пообіцяв допомогати Україні експортувати зерно наземним транспортом.

Про це він розповів в ефірі радіостанції «Трійка».

Голова аграрного відомства акцентував, що Росія в черговий раз довела, що їй не можна довіряти, коли обстріляла Одесу відразу після укладання договору про експорт зерна морем.

Альтернативою портам, каже польскій міністр, продовжує бути сухопутний коридор для українського зерна, який пролягає через Польщу, Румунію, Угорщину та Словаччину.

— Підтримка України є сенсом польського існування, — підсумував пан Ян К.Ардановський.

Він також додав, що Німеччина досі не передала Польші спеціальні вантажні вагони, які б допомогали транспортувати українські зернові до європейських портів.

— У нас немає вантажних вагонів для перевезення зерна, тому що вже кілька років тому ми перейшли з залізничного транспорту на автомобільний. Були обіцянки з Німеччини, що вони їх доставлять, щоб ми могли транспортувати українське зерно, наприклад, до портів Гамбурга. Ні контейнерів, ні баків немає. Декларації були, але допомоги ми не отримали, — розповів міністр.

Нагадаємо, у Мінінфраструктури пообіцяли зупинити експорт зерна Чорним морем, якщо в акваторії виникнуть будь-які загрози від Росії.

Дивитись повну версію