HIMARS на південному фронті підірвали можливості російської артилерії, — Die Welt

Фото: pa/dpa/ZUMA Press /Hector Adolfo Quintanar Perez

Можливості артилерії росіян на херсонському та миколаївському напрямку знизилися в рази, коли HIMARS в руках українських ракетників почали випалювати тилові склади на півдні.

Про це пише кореспондент Die Welt, який поспілкувався з військовими на місцях.

Українські офіцери, які відвойовують Херсонщину, розповіли німецькому виданню, що американські РСЗВ HIMARS змусили російську артилерію знизити темп стрільби, чим трохи врівняли баланс сил на цьому напрямку війни.

— Це псує їхню організацію і дозволяє нам продовжувати просуватися вперед. Думаю, що до кінця літа ми відіб'ємо правий берег Дніпра, — додав один з військових.

За його словами, ЗСУ працюють малими контрударами, вибиваючи росіян з невеличких хуторів та сел.

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вікул також підтвердив у коментарі для Die Welt, що ракетні системи США поступово надломлюють хід війни на нашу користь.

— Російські бомбардування все ще дуже інтенсивні. Однак можна сказати напевно, що атаки з «Хімарсів» послабили їхню атакуючу здатність, і це дуже позитивно. Тому нам потрібно більше, — підкреслив голова ОВА, похвалившись, що за два місяці були звільнені близько 25 сел.

Нагадаємоміністр оборони Олексій Резніков розповідав, що українські захисники вже знищили близько 50 російських складів з боєприпасами завдяки ракетним системам HIMARS.

Дивитись повну версію