Центр допомоги людям з інвалідністю у Миколаєві займається наданням «гуманітарки», а не прямими обов’язками, — депутат Степанець

Через нестачу профільних спеціалістів міський Центр соціально-психологчної реабілітації людей з інвалідністю займається наданням гуманітарної допомоги, а не виконанням безпосередніх функцій.

На це під час засідання сесії Миколаївської міської ради, 28 липня, звернув увагу депутат від фракції «Слуга народу» Юрій Степанець, передають НикВести.

Він закликав директора Департаменту соцзахисту Сергія Василенка налагодити роботу Центру та зайнятися пошуком необхідних спеціалістів, аби люди з інвалідністю могли отримувати допомогу, незалежно від того йдуть військові дії чи ні.

— Я почув від директора Департаменту, що функцію надання гуманітарної допомоги наразі взяв на себе «Центр 18+» за відсутності профільних спеціалістів. Я думаю, директору варто було б зайнятися пошуком вільних спеціалістів для того, аби закривати проблему інвалідності. На сьогоднішній день, починаючи від фізичної і психічної, і т.д. допомогу необхідно надавати незалежно від того чи відбуваються військові дії. Багато людей залишилося, в тому числі, з інвалідністю, які потребують допомоги. Функціонал цього центру має залишатися згідно того положення, яке було (прийнято, — прим.), — сказав Юрій Степанець.

Нагадаємо, міський Центр соціально-психологчної реабілітації людей з інвалідністю запрацював у грудні 2021 року.

Дивитись повну версію