«Ми гроші ще не отримали, а вже «використали», — Сєнкевича викликали на допит через ₴56 млн від Кабміна на воду

Мера Миколаєва Олександра Сєнкевича викликали на допит щодо цільового використання грошей, виділених урядом на відновлення водопостачання в місті, хоча ці кошти ще взагалі не витрачали.

Про це міський голова розповів під час сесії міськради 28 липня, пишуть НикВести.

Він повідомив, що отримав виклик на допит ще місяць тому. При цьому ще досі кошти не надходили на рахунок «Миколаївводоканалу».

— Нам Кабмін виділяє гроші, 56 мільйонів гривень, на роботу з водопостачанням та очисними спорудами. Ще немає конкретного фінального результату, яким чином гроші потраплять на водоканал, а я вже отримав місяць тому виклик на допит та вилучення документів щодо нецільового використання цих грошей. Тобто, ми їх ще не отримали, а вже «використали», — сказав Олександр Сєнкевич.

Олександр Сєнкевич

Також кілька днів тому міський голова отримав запит від прокуратури щодо необхідності вилучили документи, котрі стосуються використання 56 мільйонів з держбюджету. За словами мера, запит надіслали, спираючись на інформацію одного з анонімних телеграм-каналів.

— Позавчора (26 липня, — прим.) я отримав запит від прокуратури щодо цього питання, посилаючись на один з анонімних телеграм-каналів, що потрібно також вилучити документи щодо використання цих грошей, хоча кошти ще навіть не були направлені, — повідомив мер.

Нагадаємо, кошти були виділені урядом на початку травня. Їх планували використати на ремонтн водомереж та перебурення 10 свердловин.

За словами Олександра Сєнкевича, зараз потребу у питній воді для медичної та соціальної сфер забезпечують завдяки кільком десяткам свердловин. Однак, щоб повноцінно повернути воду миколаївцям, необхідно звільнити Херсон.

Дивитись повну версію