«Має вирішальне значення», — колишній голова Міноборони Норвегії заявив, що поразка Росії в битві за Херсон відповідає інтересам Європи

Колишній глава оборони Норвегії Сверре Дізен вважає повернення Херсона під контроль України такою ціллю, що відповідає безпековим інтересам Європи.

Свою думку він розповів норвезькому телеканалу TV2.

За словами генерала, Росія почала частіше наносити удари по цивільним об'єктам у Миколаєві та інших містах, щоб зупинити український контрнаступ на Херсонщині.

 Херсон — єдине велике місто, над яким тримають контроль росіяни. Якщо росіяни втрачають свої позиції, які вони мають тут, ми говоримо про те, що все наближається до стратегічної невдачі для РФ, — пояснив ексміністр у Норвегії.

Сверре Дізен акцентував, що необхідна умова для українскої перемоги — безперервна допомога Заходу.

— З української сторони є повідомлення про те, що у них є величезна кількість цілей на вибір, але вони повинні мати сильні пріоритети, оскільки у них мало артилерійських систем та обмежена кількість боєприпасів, — розповів офіцер.

Він додав, що у довгостроковій перспективі союзники мають бути готовими до постачання Україні винищувачів та нових танків.

Колишній керівник міністерства оборони Норвегії також підкреслив, що будь-яка перемога Росії у цій війни, включаючи анексію південних областей України, обернеться великими проблемами для країн Заходу.

— Це має вирішальне значення для майбутньої ситуації з безпекою Європи, — доповнив Сверре Дізен.

Як повідомлялося, підполковник норвезького штабу перерахував досягнення України на херсонському напрямку.

Дивитись повну версію