На Одещині затримали начальника митного посту, який вимагав хабарі з експортерів зерна, — ДБР

Державне бюро розслідувань затримало начальника митного посту «Рені» Одеської митниці, який, за даними слідства, вимагав хабарі з експортерів зернових під час блокади українських портів. Йому загрожує до 10 років з ґратами.

Про це заявили в пресцентрі ДБР.

Як заявляє слідство, митник вимагав від брокерів фіксовану таксу за оформлення документів на експорт зернових культур. В умовах воєнного стану та блокади портів він просив хабарі з кожної фури, а за видачу Сертифікатів про походження товарів з України — з кожного автомобіля.

Правоохоронці затримали посадовця «на гарячому» при отриманні від митного брокера понад 150 тисяч гривень за безперешкодне оформлення автомобілів із зерновими культурами та видачу 15 сертифікатів.

Наразі слідчі готуються повідомити чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура спіймали співробітника Служби безпеки, який вимагав та одержав 60 тисяч доларів хабаря.

Дивитись повну версію