Твори Булгакова і Гоголя залишать у шкільній програмі, — МОН

Школярі продовжать вивчати творчість письменників, які писали російською мовою, але творчість яких була пов’язана з Україною. Так, у програмі зарубіжної літератури залишать твори Миколи Гоголя, Михайла Булгакова, Ільфа та Петрова.

Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник управління загальної середньої й дошкільної освіти Міносвіти Юрій Кононенко, пише Delo.ua.

— Якщо говорити концептуально, ухвалено рішення, що письменники, які писали російською мовою, але творчість яких була тісно пов’язана з Україною, тобто або вони народилися в Україні, або довгий час жили в Україні, або відображали у своїх творах українську тематику, їхня творчість буде залишатися в навчальних програмах, – резюмував Юрій Кононенко.

Для прикладу: в шкільній програмі залишать твір Михайла Булгакова «Собаче серце» та Анатолія Кузнецова «Бабин Яр». Юрій Кононенко зазначив, що зокрема, останній твір залишать, тому що він тісно пов’язаними з трагічною подією, яка відбулася на території України.

Нагадаємо, що українські дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети безоплатно отримають роутери та необхідну техніку для швидкісного інтернету в укриттях. Для цього необхідно подати заявку через онлайн-форму.

Дивитись повну версію