У Forbes розповіли про танкову бригаду, яка допомогає утримати плацдарм через Інгулець на межі Миколаївщини та Херсонщини

Відвойований українськими силами плацдарм через річку Інгулець в Херсонській області навколо сел Андріївка і Лозове тримається завдяки 17-тій танковій бригаді.

Про це написав військовий кореспондент Forbes Девід Екс.

За припущеннями журналіста, як би далі не розвивалися події на південному фронті, цей бронетанковий підрозділ буде відігравати ключову роль і в атаці, і в обороні.

— Озброєна Т-64 17-та танкова бригада зараз може бути найважливішою. Вона допомагає утримувати плацдарм через річку Інгулець за 30 миль на північний схід від окупованого Росією Херсона на півдні України. Звільнення Херсона з його стратегічним портом і 300-тисячним довоєнним населенням може бути головним пріоритетом Києва. Його утримання може бути головним пріоритетом Москви. Російська 49-та загальновійськова армія контролює зростаючі сили — наразі 30 батальйонів — які окопаються навколо Херсона і можуть навіть спробувати контрнаступ. Незалежно від того, чи рушать українці на південь від Інгульця, чи росіяни йдуть на північ у напрямку річки, 17-та танкова бригада могла б витримати основний тягар боїв, — підкреслив він.

У Forbes також очікують, що 5-танкова бригада, що захищала Одесу, незабором може вступити в бій на Херсонщині.

— Ця атака так і не відбулася. І оскільки українці придбали все більше і більше протикорабельних ракет, шанс росіян коли-небудь атакувати Одесу з моря, здається, знизився майже до нуля. Тоді був б сенс, щоб 5-та танкова бригада залишила Одесу і вступила в бій навколо Інгульця та Херсона, — наголосив Девід Екс.

Нагадаємо, вчора була відбита ворожа атака на плацдарм біля Інгульця.

Дивитись повну версію