«Відпрацювали десятки тисяч адрес і телефонів», — Кім про дводенний «рейд» щодо виявлення колаборантів у Миколаєві

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає дуже ефективним захід щодо виявлення колаборантів, проведений цими вихідними в обласному центрі. За його словами, силовики відпрацювали десятки тисяч адрес і телефонів, напрацювали базу потенційних зрадників, а головне — ворожі Телеграм-канали мовчали щодо нових цілей для російських ракет у Миколаєві.

Про це Віталій Кім розповів під час брифінгу, сьогодні, 9 серпня.

— Відпрацьовані десятки тисяч адрес і телефонів. Були заарештовані люди, дуже багато втекло колаборантів і зрадників. Ми це розуміємо за їхніми номерами телефонів і т.д. Найкращий результат — телеграм-канали ворога мовчали цими вихідними. Не було нових цілей чи нових якихось прильотів, — розповів Віталій Кім.

Він додав, що більшість миколаївців поставилися до заходу з розумінням. Деякі навіть готові були допомагати силовиками виявляти зрадників.

— Якщо людям пояснювати, що це робиться для того, аби було менше обстрілів, то люди готові іти на жертви і з розумінням ставилися до цих відпрацювань. Наші люди залюбки йшли на співпрацю з силовими структурами і допомагали їм під час відпрацювання. Ми зібрали дуже велику базу потенційних колаборантів і будемо далі з цією базою працювати, — зазначив Віталій Кім.

Раніше повідомлялося, що завдяки перевірочним заходам протягом комендантської години на вихідних в Миколаєві вдалося викрити близько 400 колаборантів.

Нагадаємо, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповідав, що протягом вихідних, під час яких в місті діяла комендантська година, правоохоронці відкрили близько 20 справ щодо колаборантів і коригувальників російського вогню.

Дивитись повну версію