У командуванні Повітряних ЗСУ розповіли, яку техніку окупанти зберігали на аеродромі Саки

У командуванні Повітряних сил Збройних сил України припускають, що внаслідок вибухів поблизу Новофедорівки в окупованому Криму знищено склад авіаційного озброєння та близько десяти літаків окупантів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає НВ.

Він зазначив, що Саки - це військовий аеродром, де окупанти зберігали літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші.

— З цього аеродрому постійно, щодоби злітали літаки окупантів. Вони перебувають в небі довкола України фактично цілодобово. Не долітаючи до острова Зміїний, вони патрулюють в Чорному морі постійно, змінюють лише літаки та екіпажі. Виведення з ладу аеродрому - це добре, а якщо там було знищено ще з десяток літаків — це взагалі маленька перемога, — сказав Юрій Ігнат.

Він додав, що цей аеродром має також закопаний авіаносець, який має назву «Нитка». Там вчать корабельну авіацію сідати і причіплюватись спеціальним гаком за трос, що є імітацією посадки на корабельну палубу.

Юрій Ігнат розповів, що протягом останніх трьох місяців російські літаки не залітали у радіус дії української системи ППО, але мали на собі протирадіолокаційні ракети. Також за його інформацією, у Криму є ще близько п’яти аеродромів, подібних до Саки.

— За вибухом, які ми спостерігали у відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад їхніх боєприпасів - склад авіаційного озброєння, тому що була серйозна детонація, значить склад таки було уражено. Уражено літаки Су-34, Су - 24, можливо, вертольоти, —  сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, вчора вдень в окупованому Криму пролунали вибухи в Новофедорівці, де знаходиться військовий аеродром. 

В Міноборони РФ запевняють, що причиною серії гучних вибухів в окупованій Новофедорівці в Криму є нібито «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Зранук, 10 серпня, в Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що було знищено 9 літаків.

Дивитись повну версію