У Польщі звинуватили білоруських військових у навмисному пошкодженні паркану на кордоні

Польські прикордонники звинуватили білоруських військових у тому, що вони навмисно пошкоджують паркан на кордоні, який збудували поляки. Так вони допомагають мігрантам нелегально потрапити на територію Євросоюзу.

Про це заявила речниця Прикордонної служби Анна Міхальська, пише PAP.

— Як випливає зі свідчень затриманих на польській стороні мігрантів, білоруські службовці не тільки підвозять мігрантів під кордон, але також намагаються допомогти їм обійти заходи безпеки, — сказала вона.

Мігранти розповідають, що білоруські спецслужби залишали їх в чагарниках поблизу, а білоруські службовці тим часом за допомогою спеціальних знарядь нищили огорожу. Вони при цьому використовували болгарки, зубила, спеціальні рукавиці та інші інструменти.

— Білоруські служби пропускають через такий перехід групи від двох до пʼяти осіб і лише на заболочених ділянках пропускають трохи більші групи, — зазначила Анна Міхальська.

Водночас вона запевнила, що загалом кількість спроб нелегально перетнути кордон за останній час зменшилася в десятки разів. Усе через побудований паркан.

Нагадаємо, на тлі напруженості ситуації з Росією парламент Фінляндії вирішив побудувати на кордоні з цією країною міцніший паркан.

Дивитись повну версію