У Дерипаски пожалілися на падіння доходів після призупинення роботи МГЗ

22:50, 12 серпня, 2022

Алюмінієвий гігант «РУСАЛ», яким володіє російський олігарх Олег Дерипаска, пов'язав призупинення виробництва на Миколаївському глиноземному заводі зі зниженням чистого прибутку у першому півріччі 2022 року.

Заяву компанії РФ наводять французькі медіа.

«РУСАЛ» опублікував дані, які свідчать, що чистий прибуток впав на 16,7% за період від січня до червня 2022 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 1,68 мільярда доларів.

Група, акціями котрої володіє Олег Дерипаска, зазначає, що міжнародні санкції, накладені на Росію за вторгнення в Україну, «негативно вплинули на діяльність російських компаній у різних секторах економіки, що призвело до зниження попиту на алюміній у Росії».

У свою чергу, призупинення виробництва на МГЗ, а також заборона Австралії на експорт глинозему «негативно вплинули на поставки сировини для виробництва алюмінію і викликали збільшення витрат».

— Інвестиційні проекти та програми модернізації виробничих потужностей можуть бути відкладені через труднощі з поставкою обладнання, — поскаржилися у російського олігарха.

Весною ЗМІ прогнозували, що тимчасове зупинення виробництва на Миколаївському глиноземному заводі в Україні позбавить «РУСАЛ» близько 20% загального обсягу виробництва глинозему

22:50, 12 серпня, 2022
View full version