Канадський ветеран понад 4 місяці ризикував життям неподалік від Миколаєва: «Міг померти у будь-який момент»

Канадський військовий з Монреалю провів «шалені чотири місяці» з піхотним підрозділом ГУР, боронячи Миколаївську область та відвойовуючи Херсонську.

Про свій досвід за цей час він переповів виданню NationalPost, передає SaltWire.

Починаючи з весни доброволець під прізвищем Леклер, виконував місії на півдні України. За його словами, він був захоплений мужністю українських побратимів, разом з якими він вибивав росіян з укріплених позицій, встановлював міни та спостереження.

— Кілька разів я зупинявся і озирнувся і подумав: «Що я тут роблю?», — пригадує канадець.

Згідно вражень бійця, багато часу він провів під російськими обстрілами, коли на українські позиції щодня падало більше 500 ворожих снарядів. Йому та іншим солдатам довелося мочитися у пляшки з водою, оскільки покидати укріплення було небезпено.

— Міг померти в будь-який момент, — пояснює ветеран армії Канади.

Він також додав, що російські строковики за ці місяці війни вже перестали бути недосвіченими і стали набагато небезпечнішими. Зокрема, вони постійно намагаються влаштувати засідки на українських захисників.

Нагадаємо, колишні солдати німецької армії Мітчел і Крістофер погодилися допомогати ЗСУ в Миколаївській області, після чого 2 місяці виконували бойові завдання різного ступеня складності.

Дивитись повну версію