СБУ упіймала ще одну проросійську пропагандистку із Южноукраїнська

На Миколаївщині СБУ викрила чергову проросійську пропагандистку, яка виправдовувала злочинні дії російських окупантів та пропагувала війну.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, встановлено, що мешканка  Южноукраїнська підтримувала РФ та розповсюджувала у соціальній мережі відео та фото матеріали, що виправдовують злочинні дії російських окупантів і заперечують збройну агресію Росії проти України.

Наразі зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

За вчинене зловмисниці загрожує до  п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в Інгульському районі Миколаєва за пропаганду «русского мира» та зберігання наркотиків затримали двох чоловіків.

Крім того, СБУ зібрала доказову базу ще на трьох колаборантів, яких РФ «призначила» «керівниками» в Херсонській області.

Також нагадаємо, що жителька Снігурівки Єлизавета Борсук переїхала до тимчасово окупованого Херсону, де зафарбовує українську державну символіку кольорами російського прапора для пропагандистських роликів, які виправдовують військове вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, 12 серпня прокуратура Миколаївської області оголосила про підозру мешканці Березнегуватської громади за прославлення окупантів та виправдання агресії Росії проти України. У разі доказу провини їй загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

5 серпня поліція Миколаївської області затримали 48-річну жінку та 22-річного чоловіка з Миколаєва, які публічно закликали підтримати агресію РФ та виправдовували війну.

4 серпня 33-річний житель Миколаєва був затриманий і підозрюється в коригуванні ракетних ударів військ РФ по обласному центру.

2 серпня співробітники Управління СБУ в Миколаївській області отримали жителя мікрорайону Матвіївка, який наводив ворожі ракети на інфраструктурні об'єкти в Миколаєві.

30 липня прокуратура Миколаївської області повідомила про затримання 25-річного миколаївця, який передавав росіянам дані про розташування військових ЗСУ.

У трані повідомлялося, що мешканку Миколаєва підозрюють у колабораційній діяльності. За даними слідства, вона підтримувала та визнавала до окупації населених пунктів України.

Дивитись повну версію