Україна вже повернула тіла 541 загиблого захисника

Протягом усього повномасштабного вторгнення Росії (станом на 27 серпня) Україні вдалося повернути тіла 541 загиблого військовослужбовця.

Про це розповів Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

— Через міжнародне представництво Червоного Хреста вдалося організувати комунікацію зі стороною РФ. Перемовини з агресором проводити складно, але нам вже вдалося повернути 541 загиблого захисника, — сказав Олег Котенко.

Він уточнив, що з Маріуполя доставили 428 тіл, і з них понад 300 — захисники «Азовсталі». Повертають тіла загиблих також із Донецького, Запорізького, Херсонського, Харківського, Луганського та інших напрямків.

Олег Котенко розповів, що Україна передає російській стороні локації, де є наші загиблі: росіяни мають їх забирати, і тоді відбуваються обміни. А втім, за словами уповноваженого, окупанти не завжди хочуть йти в зону бойових дій за тілами попри оголошений режим тиші.

— Навіть буває складно домовитися, щоб на тимчасово окуповані території забрали тіла наших хлопців. Через величезні втрати особового складу росіяни не справляються зі своїми загиблими, — зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Україна повернула тіла ще 19 загиблих захисників. Процес повернення відбувся відповідно до норм Женевської конвенції.

Дивитись повну версію