Сєнкевич про просування до Херсона: «Через декілька місяців ми зможемо використовувати отриману зброю якнайкраще і рухатися вперед»

Українських новобранців потрібно декілька місяців навчати, аби вони на задовільному рівні володіли західним озброєнням, що дозволить продемонструвати успіхи на херсонському напрямку.

Власною думкою щодо цього поділився мер Миколаєва Олександр Сєнкевич в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

За переконаннями міського голови, мобілізованим в українську армію громадянам необхідний час, щоб закінчити професійну підготовку та розкрити максимальний потенціал техніки, яку союзники передали Україні.

— І, напевно, я думаю, що через пару місяців, місяць-два, ми зможемо використовувати цю зброю якнайкраще і йти вперед, рухатися до Херсона, — пояснив миколаївський мер.

Він додав, що для Миколаєва особливо важливо звільнити Херсон з-під росіян.

— Доки Херсон буде окупованим, ми будемо отримувати ракети щодня з того місця. Долетіти до нас для російської ракети займає проміжок часу від хвилини до двох, — наголосив Олександр Сєнкевич.

Як повідомляв американський Інститут вивчення війни, наступальні можливості Росії в Херсонській області ще більше погіршилися.

Дивитись повну версію