У Миколаєві для переселенців створять хостели та гуртожитки

Фото для ілюстрації

У Миколаївській міськраді планують створити хостели та гуртожитки для вимушених переселенців.

Про це кореспондентам «Суспільного» повідомив заступник мера Миколаєва з гуманітарних питань Анатолій Петров. 

Він відзначив, що наразі в управліннях соціального захисту Миколаєва зареєстровано понад 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Підтримувати належні умови для перебування людей, за його словами, також допомагають донори.

— Продовжуємо працювати з багатьма благодійними фондами. У нас сьогодні в управліннях соціального захисту зареєстровано понад 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це ще ті люди, які мешкають у фізичних осіб або винаймають житло. Сьогодні у нас у планах створити ще хостели для внутрішньо переміщених осіб. І гуртожитки, — повідомив Анатолій Петров. 

Раніше повідомлялося, що компенсацію від держави за програмою «Прихисток» для осіб, які розмістили переселенців, планують збільшити вдвічі — із 450 до 900 гривень.

Нагадаємо, Віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук приїздила з робочим візитом до Миколаєва, де перевірила умови проживання переселенців.

Нещодавно в Офісі Уповноваженого з прав людини проінформували, що в одному з дитсадків Миколаєва, де організовано пункт тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, відсутні умови для задоволення базових потреб — близько 80 громадян знаходяться у тісному приміщені, сплять на підлозі, туалет в дитсадку не працює, відсутнє організована система харчування та невпорядкований облік переселенців.

Також мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заперечує, що в міському пункті тимчасового розміщення не створені умови для переселенців. Мер назвав замовним фейком інформацію Офісу Уповноваженого з прав людини .

Дивитись повну версію