Труханов думає, що Одесу не обстрілюють не через Миколаїв на шляху до неї, а тому, що Путін хоче її цілою

Мер Одеси Геннадій Труханов вважає, що російські війська не бомбардують Одесу, оскільки президент РФ Володимир Путін хоче отримати місто цілим.

Про це він заявив в інтерв’ю італійській газеті «Сorriere della Sera».

Геннадій Труханов впевнений, що Росія все ж таки спробує оточити та взяти Одесу. А те, що місто не обстрілюють, як Харків, Маріуполь чи Миколаїв, на думку мера, означає, що Володимир Путін хоче «його цілим».

— Так, він спробує ще: він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми в підсумку переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ на Херсон йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для з’єднання з Придністров’ям і фронтальний удар Чорноморського флоту з півдня, — заявив Геннадій Труханов.

Відзначимо, що Одеса знаходиться відносно віддалено від лінії фронту. Дальність ракет С-300, якими, наприклад, регулярно б’ють по Миколаєву, становить 120 кілометрів, так само, як і снарядів РЗСВ «Смерч». Ствольна артилерія взагалі дістає лише на відстані 40 кілометрів. Тож, росіяни фізично не можуть «дотягнутися» до Одеси, оскільки Миколаїв і більшу частину області за півроку війни їм взяти так і не вдалося.

Єдине, чим здатна Росія сьогодні атакувати Одесу — крилаті ракети. І їх уже неодноразово використовували для ударів по місту чи Одеській області — били по об’єктах інфраструктури, житлових будинках та торгових центрах. Однак такі ракети дуже дорого вартісні, тому до їх використання РФ ставиться обачливо.

Раніше повідомлялося, що мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам'ятника Катерині II.

Дивитись повну версію