У БЕБ відбуваються кадрові чистки, — заступник голови громадської ради Жело

Заступник голови Ради громадського контролю (РГК), миколаївський активіст Денис Жело повідомив, що у Бюро економічної безпеки України розпочалися кадрові зачистки.

У своєму телеграм-каналі він написав, що з керівної посади «смотрящєго» за детективами зняли одіозного столичного «білетера» Володимира Ткаченка.

— Також під гребінку потрапили представники його команди, «касири» за напрямками, яких Ткаченко пропихнув на керівні посади – Віталій Бесп'ятчук та Вадим Шубін. Вони намагалися окупувати БЕБ, щоб жодна копійка не пролетіла повз касу. При цьому вони активно включилися до процесу призначення «кишенькових» регіональних керівників ТУ БЕБ, — зазначив Денис Жело.

За офіційною версією, їх зняли за невиконання службових обов'язків, проте, за словами активіста, є неофіційна.

— Бездумно «обілечували» все, що рухається і за підсумком потрапили в просак. І їм начхати на те, що в країні йде війна — щодня гинуть люди і руйнуються наші міста. Нажива понад усе. Шкурні інтереси виявилися вищими за національні. Кажуть, що наступний на черзі ще один «касир» Ткаченка — Віталій Ясинський, якого поставили керувати внутрішньою безпекою БЕБ, щоб можна було кошмарити принципових та інакодумців та відмазувати своїх, які засвітилися у корупційних схемах, — додав заступник голови ради.

Володимир Ткаченко, Віталій Бесп'ятчук, Віталій Ясинський та Вадим Шубін брали участь у конкурсному відборі на посади у Бюро.

— Представники РГК БЕБ, які входять до складу конкурсної комісії, за кожним із вищеозвучених персонажів публічно озвучували компромат та свої застереження решті членів комісії. Ми ставили їм найменші бали. Вони провалювалися при кожному незручному питанні. «Плили» після кожної репліки та фрази. Ми ставили їм питання максимально. Здебільшого відповіді «били в штангу» або вони просто відмовчувалися знизуючи плечима. Після цього ми неодноразово доносили інформацію директору БЕБ про те, що ці люди несуть загрозу економічній безпеці нашої країни, компроментуватимуть новостворений орган і завдаватимуть іміджевих ударів. На жаль, нас не почули та пропустили їх на службу. Відповідно тепер розхльобують наслідки і намагаються відрегулювати кадрові провали, — зазначив Денис Жело.

Він повідомив, що члени Ради громадського контролю БЕБ тимчасово призупинили свою роботу в кадровій комісії доти, доки не будуть виконані їхні вимоги та пропозиції щодо зміни конкурсної процедури, щоб «зробити конкурс прозорим та ефективним, максимально мінімізувати потрапляння до БЕБ «ткаченкоподібних».

Нагадаємо, миколаївський громадський активіст Денис Жело увійшов до керівного складу Бюро економічної безпеки на посаду заступника голови Ради Громадського Контролю (РКГ) при БЕБ.

Дивитись повну версію