«Там мають жити українські люди», — Марченко вважає, що після звільнення Криму проросійське населення має виїхати до РФ

Генерал-майор Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва на початку повномасштабного вторгнення РФ, вважає, що в Криму після його звільнення має жити проукраїнське населення.

Про це він сказав в інтерв’ю «НикВести», відповідаючи на питання, чи може статися так, що багато кримчан будуть реагувати на ЗСУ, як херсонці на російську армію.

— Якщо там живуть українці, то ставлення буде нормальне. Якщо там живуть проросійські люди, ті, хто бажають «руського міра», хай їдуть у Москву, Ростов-на-Дону, Таганрог і живуть там. Крим — то є українська земля і там мають жити українські люди, — відзначив Дмитро Марченко.

Генерал-майор, який наразі координує мережу партизан на півдні України також розповів, що серед них є і багато мешканців окупованого Криму.

Раніше повідомлялося, що Дмитро Марченко впевнений, що РФ спробує здійснити ще один масштабний наступ з різних напрямків, однак він буде для неї програшним.

Також він  вважає, що з часом ЗСУ змусять росіян самостійно залишити Кінбурнський півострів, так само, як вони раніше втекли з Херсону.

Крім того, Дмитро Марченко розповів, що висадка російського десанту на території Миколаївської області з суходолу або з моря – заздалегідь провалена операція. 

Дивитись повну версію