Гуменюк: РФ не змогла вивести ракетоносії в Чорне море через шторм, але загроза все ще існує

Сьогодні Росія не вивела у Чорне море жодного ракетоносія через шторм. Проте загроза обстрілів залишається.

Про це повідомляє начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що вчора у Чорному морі на чергуванні був один носій ракет ворога, проте ввечері його завели у місце базування.

— Кораблі РФ утискаються ближче до Східного узбережжя Криму. Вони все далі й далі відсовуються від підконтрольного Україні берега. Тому що усвідомлюють, що далекобійна зброя все ближче та ближче, – додала Гуменюк.

Речниця попередила, що, попри шторм, загроза нікуди не зникла, адже росіяни за декілька годин можуть підготувати та вивести ракетоносії.

— Цілком імовірно, що ворог застосовує тактику приспання пильності. Як пам'ятаєте в тій притчі: вовк, вовк, а потім ніхто не допомагає. Вони намагаються вимотувати психологію та психіку нашого населення постійними обстрілами, активністю авіації, а потім зненацька можуть нанести ракетний удар, – пояснила Гуменюк.

Нагадаємо, що російські військові упродовж минулої доби п'ять обстрілювали акваторію Очаківської громади та узбережжя Куцурубської громади на Миколаївщині.

Дивитись повну версію