«Нам необхідні донорські кошти», – директор водоканалу про причини затримки будівництва нового водозабору

В державному та міському бюджетах не достатньо фінансів для будівництва нового водозабору в Миколаєві, проект потребує залучення донорських коштів. 

Про це генеральний директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко сказав в коментарі кореспонденту «НикВести».

За його словами, сьогодні, завдяки Європейському інвестиційному банку проводиться робота з розробки техніко-економічного обґрунтування проекту, для полегшення майбутнього пошуку та залучення фінансів.

— Без техніко-економічного обґрунтування ці кошти знайти практично не можливо. І тут дякуємо Європейському інвестиційному банку, з яким ми співпрацюємо понад десять років. Він який гранд, щоб підготувати цей це техніко-економічне обґрунтування. Як підрядника вони визначили французьку компанію «Egis», – розповів Борис Дуденко.

Він підкреслив основні напрямки діяльності французького підрядника, а також зазначив, що на сьогодні вирішуються питання щодо потенційних витрат на облаштування водозабору та майбутньої вартості води для миколаївців.

— На сьогодні є декілька пропозицій та зараз опрацьовуються різні варіанти, на сьогодні їх шість. Десь через тиждень-два, вони вже будуть представлені. Хочу зазначити, що тут є дві ключові цифри для прийняття рішення. Перше, це потенційні витрати, які будуть потрібні, щоб облаштувати новий водозабір, а друга цифра – скільки буде коштувати один кубічний метр для мешканців Миколаєва. Зараз, це дві такі точки, над яким працює компанія «Egis», – наголосив директор підприємства.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві шукають нове джерело водозабору, щоб налагодити централізоване водопостачання.

Дивитись повну версію