Армія РФ може почати використовувати застарілі танки Т-62, — британська розвідка

Росія намагається компенсувати втрати техніки старими зразками. Нещодавно на фронті ідентифікували БТР-50, які надійшли на озброєння в 1954 році. А 60-річні Т-62 будуть використовуватися навіть у головній танковій армії РФ.

Такими висновками поділилася британська розвідка у свіжому звіті про війну в Україні.

— У відповідь на втрати важкої бронетехніки російські військові продовжують розгортати 60-річні основні бойові танки (ОБТ) Т-62. Існує реальна можливість того, що навіть частини 1-ї гвардійської танкової армії (1 ГТА), яка, як передбачається, є головним танковим з'єднанням Росії, будуть переозброєні на Т-62, щоб заповнити колишні втрати. 1 ГТА раніше повинна була отримати танк нового покоління Т-14 «Армата» з 2021 року, — йдеться у повідомленні.

За словами експертів, з літа 2022 року Росія розконсервувала 800 одиниць Т-62. На деякі танки встановили модернізовані прицільні системи, що могло підвищити ефективність застосування техніки в нічний час. А нещодавно в Україні вдалося ідентифікувати БТР-50, який використовується окупантами. Цей бронетранспортер був вперше прийнятий на озброєння в 1954 році.

— Однак обидва ці старовинні типи машин будуть мати безліч вразливих місць на сучасному полі бою, включаючи відсутність сучасної броні із захистом від вибухів, — додали в британській розвідці.

Раніше повідомлялося, що німецький збройний концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні.

Дивитись повну версію