Кількість викликів зросла втричі: диспетчерка пожежно-рятувальної частини в Миколаєві розповіла про особливості роботи під час війни

Диспетчерка миколаївської Державної пожежно-рятувальної частини розповіла про специфіку роботи під час повномасштабного вторгнення

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Суспільне. Миколаїв».

Наталя Шакула понад 24 роки працює у службовій структурі і розповідає, що ніколи думала, що доведеться направляти караули на ліквідацію наслідків ракетних обстрілів.

– Більше виїздів, більше відповідальності. Розбір конструкцій. Хлопці почали виїжджати, це психологічно дуже важко. Коли приїжджає після такого, бачиш одразу стільки смертей. Це дуже важко пережити. А так, в принципі, ми працювали так, як і працюємо. Завжди напоготові Змінився й стан людей, які телефонують і просять про допомогу, а кількість викликів зросла втричі, – розповідає диспетчерка Наталя.

За словами Наталі, робота диспетчера містить психологічну складову.

– Вона виконує такої складності обов’язки, які можна порівняти з хлопцем, пожежним рятувальником, який кожен день приходить на чергування. Вона перша дізнається інформацію, яка надходить від заявника. Тобто, вона несе відповідальність за особовий склад, який вона направила ліквідацію надзвичайних ситуацій та подій, – зазначає начальник  5-ї ДПРЧ Олександр Довгопол.

Диспетчерка Наталя вважає страх – крайньою мірою. Говорить, що частіше виникає тривога, аніж страх.

– Тривога була за рідних, за хлопців, коли вони виїжджають. По-різному було, в паніку не впадали. Старалися триматися, – говорить диспетчерка.  

Під час масованих обстрілів Миколаєва, у Державній пожежно-рятувальній частині приймали людей, які живуть поруч. Вони мали змогу спуститися до сховища.

За словами Наталі, мрія в усіх українців спільна – аби швидше закінчилася війна та настала перемога. 

Нагадаємо, піротехніки, які розміновують Миколаївщину отримали винагороди.

Дивитись повну версію