Судитимуть колаборанта, який під час окупації Ізюму «зливав» росіянам дані про українських правоохоронців

Перед судом постане колаборант із Ізюму, який під час окупації міста «зливав» військовим РФ дані про українських правоохоронців.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що після окупації міста зрадник пішов до окупантів домовлятися про співпрацю. Для того, щоб отримати схильність окупантів, він віддав їм власну табельну зброю.

Його призначили на посаду старшого дільничного у так званій «народній міліції». Однак перед цим окупанти доручили йому вивчити російські закони, надали конституцію РФ, кримінальний кодекс, федеральний закон РФ про поліцію та інші російські нормативно-правові акти.

На новій «посаді» чоловік відповідав за громадську безпеку, проводив «роз’яснювальну роботу» з місцевими, щоб вони не чинили опору окупантам. Також він доповідав окупаційному керівництву де можуть знаходитися українські правоохоронці та їхня табельна зброя. Зрадник також брав участь в облавах проти місцевого населення.

Під час деокупації Ізюму колаборант не встиг втекти з міста. він переховувався, але був затриманий працівниками ДБР. Наразі продовжує перебувати під вартою.

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (частина 2 стаття 111 КК України), що передбачає довічне ув’язнення.

Нагадаємо, за час повномасштабної війни на Миколаївщині до суду направили майже 90 справ щодо колаборантів.

Дивитись повну версію