Підемо шляхом Барселони: в мерії Миколаєва розказали, як просувається проект з облаштування платних парковок

Проект по облаштуванню платних парковок в місті Миколаїв було призупинено з початком повномасштабного вторгнення, проте заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков запевняє, що процес відновиться одразу після закінчення воєнних дій.

Про це він повідомив в коментарі кореспонденту «НикВести».

Віталій Луков зазначив, що в майбутньому в місті буде функціонувати окреме комунальне підприємство, а здійснювати контроль за дотриманням усіх вимог будуть спеціальні паркувальні інспектори.

—  Це буде комунальне підприємство. Буде інспектор паркування та спеціальні зони виділені для паркування. Чудово було б піти шляхом Барселони, там на дорогах? є для жителів міста одні зони, для туристів – інші зони, виділені різними кольорами, – зазначив Віталій Луков.

Він підтримує думку, що місто не для автомобілів і наголошує, що згідно з майбутнім генеральним планом Миколаїв повинен бути некомфортним для водіїв, відповідно до прикладів європейських країн.

— Ми дуже розраховуємо на людей, які повернуться з Заходу з розумінням, що місто не для автомобілів. Зараз згідно з генеральним планом, який ми розробляємо, ми маємо зробити місто не комфортним для автомобілів. Ми повинні створювати середовище, де не комфортно їздити на автомобілі. І постає питання: Як це сприймуть наші люди? Хоча, так живе увесь світ. Знаєте, чому в Стокгольмі так багато велосипедистів? Це не тому, що вони свідомі, а тому, що паркування коштує 50 євро, – наголосив Віталій Луков.

Нагадаємо, проект по облаштуванню платних парковок в Миколаєві почали розробляти ще у 2021 році. Розпорядженням міського голови Олександра Сєнкевича у березні 2021 року було створено робочу групу, яка повинна була займатися даним питанням. Таке рішення він ухвалив після відрядження до Дніпра, де делегація миколаївських чиновників ознайомилася з досвідом місцевої організації системи паркувального простору.

Дивитись повну версію