«Укроборонпром» розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати

«Укроборонпром» розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати, що став вже другим боєприпасом українського виробництва, виготовлення якого підприємства концерну розгорнули в тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба концерну.

На замовлення Міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т-64, Т-72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України бʼють окупантів.

Повідомляється, що з міркувань безпеки виробництво наразі відбувається за межами країни, однак створюють боєприпаси саме українські фахівці.

— Загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряду 125 мм. З міркувань безпеки виробництво винесено за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь наші люди: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо, – наголосили у пресслужбі.

Нагадаємо, нещодавно Україна попросила у Сполучених Штатів касетні боєприпаси, аби використовувати їх фрагменти для атак дронами.

Дивитись повну версію