На Одещині викрили правоохоронців, які замість затримання відбирали гроші у наркоторговців, — ДБР

В Одеській області судитимуть правоохоронців, які замість затримання відбирали гроші у наркоторговців. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Відомо, що правоохоронці вистежували наркоторговців, але замість того, щоб затримувати їх, забирали у них гроші. Таким чином вони «заробили» щонайменше 4,6 мільйони гривень. Правоохоронці співпрацювали із одним із одеських поштових відділень, працівник якого «наводив» на клієнтів, які можуть отримувати наркотики у поштових відправленнях. На виході з пошти їх чекали правоохоронці.

«Ділки» погрожували притягнення до кримінальної відповідальності за зберігання та збут наркотичних речовин, при цьому вимагаючи із затриманих гроші. «Розв'язання питання» коштувало до 10 тисяч доларів США. Також «жертвами» фігурантів були ті, хто отримував не наркотики, а електронні цигарки.

Повідомляється, що в деяких випадках правоохоронці «вели» людину з посилкою до її оселі, де проводили незаконний обшук, та крім хабаря забирали гроші. В одному з випадків, крім «відкупних» у 10 тисяч доларів США, вони викрали у чоловіка ще й 100 тисяч доларів США.

Наразі правоохоронцям та їх спільнику повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (частина 1 статті 146-1, частина 2 статті 162, частина 5 статті 185, частина 4 статті. 189 КК У, частина 3 статті 368 КК України). Обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави та з відстороненням від посад. Загалом їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Миколаївщині викрили наркоторговця, який розповсюджував препарати по всій Україні.

Дивитись повну версію