Миколаївські волонтери отримали стипендії за активну участь у громадській діяльності

ГО «Крила»

У Миколаєві волонтери здобули стипендії на власне відновлення за активну громадську позицію.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Агентства розвитку Миколаєва.

Команда Агентства розвитку Миколаєва разом із Ресурсним центром громадських ініціатив розробила проект за підтримки інвесторів для відновлення емоційної складової та соціальної активності волонтерів.

За умовами, 100 конкурсантів, які пройшли технічний відбір, мали змогу здобути стипендію. Вітаємо наших щасливчиків Ігор Курасса, Макс Місайлов, Віталій Посмітний. Це дуже крута нагода втілити в життя нові ідеї та креативи, – йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці громадської організації «Крила».

За словами менеджера з комунікацій проекту – Євгена Гомонюка, волонтерські організації підтримують зв'язок із донорами, які бажають підтримати регіональні волонтерські спільноти.

Це і донор, який допоміг нам у реалізації проекту, запропонував розглянути можливість уже 2023 року допомогти волонтерам, бо вони працюють із початку війни. Відповідно, деякі втратили свою роботу, а за волонтерську діяльність зарплату не отримують. Щоб мотивувати людей далі цим займатися, запровадили цю програму. На першому етапі у нас було підписано домовленості про те, що ми надамо 100 стипендій, а зараз уже відомо, що донор задоволений проміжним результатом і у нас вже буде 170. Ми ще про це не анонсували, але можна про це говорити, – зазначив Євген Гомонюк.

Відомо, що на першій хвилі переможців було 57 представниць та представників від волонтерських організацій, благодійних фондів, а також незалежних волонтерів, які відкрили банк та збирали на різні суспільні потреби.

На першу хвилю ми отримали 182 заявки. Люди зверталися з різними запитами. Комусь потрібен був телефон, щоб бути на зв'язку та відповідати у месенджері; кому робити звіти – фотоапарата не було. Дехто писав, що потрібні запчастини для ремонту автомобілів, які розвозять гуманітарну допомогу. Зверталися за коштами на психологічну підтримку чи відпочинок у Карпатах із рідними. Загалом 57 організацій представники були від «Червоного Хреста», «МрійДей», фонд «Щедрик», «ДОФ» та інші. Насправді їх дуже багато було, – зазначив менеджер із комунікацій проекту.

Студент-журналіст із НУК та волонтер Максим Місайлов потрапив у першу хвилю відбору переможців.

-    Я взагалі здивувався, що є подібний проект. Мені запропонували заповнити форму. А чому б не скуштувати, коли такий шанс виграти 10 тисяч гривень? Тому я та ще 2 особи з нашої організації заповнили анкету. Там були серйозні питання, одне з яких: «Що ви збираєтеся робити з коштами, якщо виграєте?» Я відповів, що займаюся наповненням контенту Фейсбук-сторінки нашої організації. Тому було б добре, витратити кошти на новий телефон, аби зручніше було вести блог. Звісно ж суми недостатньо, враховуючи те, що половину виграшного фонду ми збиралися вкласти на потреби громадської організації «Крила». Розхідні матеріали, накшталт паперу, ручок, кави тощо. Взагалі наша організація займається благоустроєм Кульбакіне – рідного мікрорайону. В умовах війни ми перекваліфікувалися та стали гуманітарним штабом. Підтримували і продовжуємо підтримувати благодійними справами наших містян. Тож даний проєкт дуже вмотивував та покращив нашу соціальну активність, – розповів переможець Максим Місайлов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що волонтери Миколаєва отримають 100 стипендій для відновлення психічної стійкості та соціальної активності.

Дивитись повну версію