На Одещині викрили корупційну схему, пов’язану із «зерновою угодою»

17:53, 27 березня, 2023

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з представників компаній, які експортують українську агропродукцію у межах «зернової угоди».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними силовиків, за хабарі працівники Держпродспоживслужби «гарантували» зернотрейдерам безперешкодне отримання фітосанітарних сертифікатів відповідності їхньої продукції. За відмову платити  - навпаки погрожували максимально затягувати бюрократичні процедури.

Співробітники СБУ задокументували два епізоди отримання майже 400 тисяч гривень хабарів.


Встановлено, що за кожну тонну експортованої продукції учасники схеми вимагали «данину» у розмірі 40 американських центів.

— У межах кримінального провадження СБУ задокументувала передачу посереднику чергового «завдатку». Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності, – повідомили в СБУ.

Нагадаємо, раніше експрокурор, який виконував обов’язки начальника відділу однієї з окружних прокуратур Донеччини, отримав за хабарництво п'ять років тюрми. Також його позбавили права обіймати посади прокурора строком на один рік з конфіскацією майна.

17:53, 27 березня, 2023
View full version