В Корабельний район пустять три нових автобуси, однак водіїв досі не вистачає

Три нових автобуси, які Миколаїв нещодавно отримав від Німеччини, планують поставити на маршрути у Корабельний район.

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час прямого ефіру в соцмережах 27 березня, пишуть «НикВести».

Мер також додав, що проблема нестачі водіїв громадського транспорту досі лишається для Миколаєва актуальною.

— Нам не вистачає водіїв на громадський транспорт — на автобуси, тролейбуси, трамваї. Нещодавно ми отримали три новеньких автобуси для «Миколаївпастрансу». Зараз ми їх реєструємо і плануємо поставити на маршрут Корабельного району. КП проводить навчання, але немає водіїв. Тому звертайтесь до них, вони вас навчать і будете працювати офіційно, заробляти гроші, — сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, Миколаїв отримав три автобуси Mercedes Citaro від німецьких партнерів.

Раніше, щоб розвантажити перевезення до Корабельного району, в години пік запустили автобуси більшої місткості замість збільшення кількості транспортних засобів. Таку ситуацію пояснили нестачею кадрів.

Раніше повідомлялось, що жителі Корабельного району вимушені понад годину чекати громадський транспорт, а потім їхати у переповненому автобусі, щоб дістатися дому після роботи. Після того, як до Миколаєва повернулася більшість мешканців, кількості громадського транспорту часто не вистачає. Найбільше страждають віддалені райони, особливо у години пік.

До цього мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що наразі місту не вистачає громадського транспорту, оскільки його частина була передана військовим, частина — знищена чи пошкоджена обстрілами.

Також повідомлялося, що в Миколаєві наразі працюють 67 водіїв тролейбусів. При цьому повна потреба міста складає 200 людей.

Дивитись повну версію