Викрадали та тероризували людей: у Дніпрі затримали банду злочинців

Служба безпеки України викрила та знешкодила групу злочинців, які тероризували мешканців одного з районів Дніпра. Злочинці вимагали гроші у підприємців та погрожували розправою. Одного з містян група викрала та знущалася з нього.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, до складу банди входили 10 осіб, більшість з яких були раніше судимими. Лідером є місцевий кримінальник, який очікує покарання у СІЗО за розбій та грабежі. Він дистанційно «керував» бандою.

— Зловмисники спеціалізувались на розбійних нападах та вимаганні грошей з громадян, у тому числі представників малого і середнього бізнесу. Учасники банди викрали місцевого підприємця та примусово утримували його в орендованому приміщенні. Там потерпілого били та чинили психологічний тиск, – розповіли у пресслужбі.

Банді вдалося винести з квартири підприємця понад мільйон гривень. Щоб приховувати свою злочинну діяльність, члени групи постійно змінювали автомобілі, використовували перуки, підроблені автономери та фальшиві посвідчення СБУ.

Правоохоронці затримали усіх членів банди – п'ятьох під час того, як вони намагалися викрасти ще одну людину, а ще чотирьох – під час обшуків.

Затриманим оголосили підозру за трьома статтями ККУ. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу ˗ тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили групу підлітків, яка причетна до серії анонімних псевдомінувань в Україні. Координаторами діяльності групи виявилися представники російської спецслужби.

Дивитись повну версію