В «Укренерго» назвали чотири компоненти підготовки до наступної зими

Підготовка енергосистеми України до наступної зими та можливих терористичних атак залежатиме від чотирьох ключових компонентів: фізичний захист енергооб’єктів, відновлення генерації, обладнання та фінанси для цього. 

Про це розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За словами Володимира Кудрицького, план з відновлення полягає у тому, щоб встигнути до наступного опалювального сезону суттєво підсилити захист наших об’єктів, тобто інженерні укріплення, і зробити наші підстанції більш стійкими до ударів.

— Ми активно готуємося до наступної зими і приймаємо рішення, які дозволять захистити наші об’єкти. І ми дуже вдячні Державному агентству з відновлення та розвитку інфраструктури України, з яким ми співпрацюємо у цьому, щоб захистити магістральну інфраструктуру та критично важливі енергооб’єкти, – зазначив глава «Укренерго».

Також в «Укренерго» працюють над відновленням генерації - гідро, теплоелектростанцій, підготовка теплоелектроцентралей до зими. 

— Важливо також законтрактувати і привезти в Україну достатню кількість обладнання, яке необхідне для ремонту мереж, електростанцій. Також важлива наявність грошей для того, щоб ремонтувати пошкоджені енергооб’єкти, підстанції, мережі, – додав він. 

Загалом саме ці ключові компоненти мають бути присутніми для того, щоб ми підготувалися і пройшли наступну зиму без таких стресів і таких масштабних відключень, які були минулого сезону.

Нагадаємо, що Миколаївським енергетикам передали 680 тонн обладнання і матеріалів для проведення ремонтних робіт.

Дивитись повну версію