Стріляв над головами, імітуючи страту: в Україні судитимуть окупанта за злочини в Ірпені

В Україні судитимуть військовослужбовця окупаційної армії РФ, який знущався над жителями міста Ірпінь у березні 2022 року.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Російські військові злочинці жорстоко ставились до цивільних, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

— Розслідуванням встановлено, що впродовж березня 2022 року старший стрілець розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку разом з іншими військовослужбовцями РФ проводили спеціальні рейди у місті Ірпінь Бучанського району Київської області, – йдеться в повідомленні.

На території Ірпінського військового госпіталю вони виявили двох цивільних осіб. Після допиту обвинувачений наказав цивільним стати на коліна й притулити голови один до одного. Аби залякати їх – військовий імітував розстріл, здійснивши декілька пострілів над головами.

— В подальшому обвинувачений разом з командиром відділення та іншими військовослужбовцями РФ, незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних осіб. Вони нанесли удари по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, здійснювали постріли поряд з головою,  – розповідають в Офісі генпрокурора.

Аби провести допит, цивільного вивели у двір будинку. Там також через нібито ненадання «правдивої інформації», військовий направив на чоловіка автоматичну зброю та зімітував розстріл, здійснивши дві черги пострілів з однієї та іншої сторони потерпілого.

Нещодавно стало відомо, що колишній співробітник «Беркуту» Валерій Астахов вчиняв насильницькі дії щодо незаконно депортованих до анексованого Криму українських дітей.

Дивитись повну версію