На Миколаївщині місцеві знайшли небезпечні знахідки та добровільно передали їх поліції

На Миколаївщині місцеві знайшли небезпечні знахідки та добровільно передали їх поліції

Мешканці Ольшанської та Шевченківської громад, що на Миколаївщині знайшли небезпечні знахідки та добровільно видали поліції.

Про це інформує Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

Зазначається, що днями поліцейському офіцеру Ольшанської громади Антону Житнику зателефонував мешканець села Ковалівка, який повідомив, що під час перебування у місцевому лісі знайшов дві гранати, які хоче добровільно видати. У ході огляду місця події правоохоронець виявив та вилучив гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами до них, які надалі передав до відділення поліції № 5 Миколаївського районного управління.

Також у 4 квітня у Шевченківській громаді місцевий мешканець передав ПОГу 388 набоїв калібру 7, 62, які знайшов у лісосмузі біля села Луч. Вилучені боєприпаси поліцейський передав до відділення поліції № 4 Миколаївського районного управління поліції.

У поліції нагадують, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у Миколаївській області до берега прибило якірну та протипіхотну міни. Також на Миколаївщині підлітки знайшли на дитячому майданчику зариті гранати. 

Дивитись повну версію