Українцям обіцяють ₴20 млн за БПЛА з патріотичною символікою на Червоній площі 9 травня

Співвласник Monobank Володимир Яценко оголосив премію українським виробникам, чий БПЛА долетить та приземлиться на Червоній площі у Москві 9 травня.

Про це він написав у Facebook.

Володимир Яценко пояснив, що на таку думку його наштовхнули останні новини щодо підготовки Кремлем до традиційних «святкувань» на День перемоги в російській столиці та вагання Путіна щодо участі у них.

— Отже, я офіційно встановлюю премію українському виробнику БПЛА, чий літак, звісно за допомогою військових, долетить і приземлиться на Красній площі у Москві 9 травня. Сума премії становить на тепер 20 мільйонів гривень, – написав він.

Він додав, що сума має бути справедливо розділена між виробником і військовими операторами, які вдало виконають завдання. 

— Щоб не було непорозумінь, на крилах повинно бути українське гасло, наприклад, «Слава Україні», «Героям Слава» тощо, – повідомив Володимир Яценко.

Нагадаємо, у Росії заявили, що затримали пілота нібито українського легкомоторного літака, який розбився у Брянській області.

Також прикордонне управління ФСБ та військові нібито «завдали противнику вогневого ураження» в районі села Случовськ. Там, за словами губернатора Брянської області РФ Олександра Богомаза, виявлено спробу проникнення «української ДРГ».

Дивитись повну версію