Координаційний штаб: Росія гальмує повернення полонених азовців і не веде листування

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заявили, що ворог гальмує повернення військовополонених з полку «Азов».

Про це Координаційний штаб інформує в Telegram.

За ініціативи громадської організації «Жінки зі сталі» в Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців штурмової бригади Національної гвардії України «Азов». Лунали питання щодо повернення полонених українських воїнів, адже за останні декілька обмінів з цих бійців повернулись додому лише одиниці. 

— Ми можемо хоч щодня вимагати повернення, але це нічого не змінить, – повідомили представники штабу.

Крім того, представник полку зазначив, що не всі захисники виходили з «Азовсталі» під наглядом міжнародних організацій. Це важливо у питанні підтвердження перебування наших бійців у полоні російською стороною.

— Додаткова інформація у нас від тих, кого вдалося звільнити з полону. Для нас важливо знати, де наші хлопці, і ми вимагаємо їхнього звільнення. Вид обліку не має значення, бо Росія не веде з нами жодного листування. Тобто ми не можемо написати у РФ: ану підтвердить нам негайно того і того, наголосили у штабі.

Нагадаємо, у понеділок, 10 квітня, під час чергового обміну військовополоненими в Україну повернулися 100 захисників і захисниць. Серед них 15 морських піхотинців 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського — воїнів-оборонців Маріуполя, заводів «Ілліча» та «Азовсталь».

Дивитись повну версію