«Він завжди хотів бути військовим», — на Миколаївщині матір чекає на повернення сина з ймовірного полону

На Миколаївщині Катерина чекає на повернення свого сина – військовослужбовця 36-ї бригади Олега. Чоловік з початком повномасштабної війни пішов на фронт. Востаннє виходив на зв'язок у квітні 2022-го, є свідчення від очевидців, що він у полоні, а місце перебування невідоме. Хоча в українських реєстрах позначений як «зниклий безвісти».

Про це йдеться у сюжеті Суспільного

Катерина намагається стримувати сльози. Каже, вже рік не бачила свого сина Олега.

— Він завжди хотів бути військовим, але ми якось не дозволяли. Був в армії, хотів залишитись. Він жив у Миколаєві, а прописаний у нас вдома. І прийшла повістка, я сказала: «Його немає». А тоді він приїхав, дізнався, і каже "Мамо, чому всі там, а я повинен сидіти?, — говорить жінка.

За словами матері, чоловік тримав позиції на заводі Ілліча — у Маріуполі. Десятого квітня 2022 року зв'язок з Олегом обірвався.

— Завжди він писав «Я живий». А я йому казала «Не можна так писати. Пиши щось інше». І після цього він завжди мені писав: «Мамо, я з вами», — каже Катерина.

Мати Олега
Олег

А через два дні з військової частини прийшло сповіщення, що чоловік у списку «безвісти зниклих».

— Також в Національному інформаційному бюро він є в реєстрі, але також безвісти зниклий, так само в «Червоному Хресті», — додає Катерина.

За словами Катерини, від дружини сина дізналася про епізод, коли його автівку обстріляли. Просить вийти на зв'язок дівчину, яка тоді була з Олегом, якщо щось знає про його долю.

— Звати її Марією. Коли загорілася їхня автівка, то він цю дівчину виштовхнув з автівки, а автівка поїхала далі. А автівка, каже, ймовірно, вже некерована, і поїхала. Ну він міг там залишитися тільки тому, що хлопець був за кермом, він же не покине, — говорить жінка.

Раніше у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заявили, що ворог гальмує повернення військовополонених з полку «Азов».

Дивитись повну версію